Abbvie bij hoogste dividendaandelen in Amerika

Fors dividend Abbvie

Beleggers in het aandeel Abbvie kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Abbvie tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,72 dollar. Abbvie's dividendrendement komt hiermee uit op 4,78 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Dividendrendementen Abbvie

Morgen komt het Amerikaanse Abbvie met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 32,87 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 28,22 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Abbvie in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 12,28 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 7,87 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,89 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Abbvie's totale beurswaarde 123 ,98 miljard dollar. Het aandeel Abbvie was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Abbvie 13 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 78 en de 126 dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 77,85 dollar.

Historische koersen Abbvie voorbije 10 jaar

fundamenteel onderzoek abbvie

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.