Aandeel Dominos Pizza noteert met premie in supermarktsector

Het Amerikaanse aandeel Dominos Pizza wordt momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de supermarkten verhandeld. Voor een aandeel wordt nu circa 185 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel royaal hoger dan het gemiddelde aandeel uit de supermarktsector dat nu circa 31 keer de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Amerikaanse supermarkten

aandelenanalyses

We zien verder dat Amerikaanse supermarkten gemiddeld 3 procent hoger staan over de voorbije 12 maanden. Zij deden het echter slechter dan de Europese sector die 5 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 36 en de Europese staat op 22. De hoogte van de CAPE-ratio lijkt niet perse verband te hebben met de koersrendementen want de hogere rendementen lijken niet gepaard te gaan met ook perse hogere CAPE-ratio's.

De omzet van Dominos Pizza over dit jaar komt uit op 3,45 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 2,79 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Dominos Pizza in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 368 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 8,47 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 31,12 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,15 dollar. Dominos Pizza's dividendrendement is dus 0,82 procent. Het doorsnee dividend van de supermarkten ligt op een schamele 1 procent.

Dominos Pizza's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 12,68 miljard . Het aandeel Dominos Pizza was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Dominos Pizza maar liefst 56 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 167 en de 305 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 5129 procent hoger.

Historische beurskoersen Dominos Pizza

financiele analyse dominospizza

Het aandeel sloot dinsdag op 263,56 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.