Fors negatief momentum SMA Solar

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke min van 42 procent één van de slechtere aandelen bij de halfgeleiders sector. Het doorsnee aandeel uit de halfgeleiders sector leverde de dit jaar een verlies op van 17 procent. Overige slecht presterende aandelen uit de peergroup zijn onder andere Ideal Power Inc., Mosys Inc en Parkervision. Bij de sectorverliezers horen onder andere Ideal Power Inc., Mosys Inc en Parkervision.

Momentum halfgeleiders sector

beurskoers De sector kost nu 11 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 1,49 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 344 procent in de plus en sinds 2007 457 procent in de plus.

De omzet van SMA Solar over dit jaar komt uit op 842,43 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 891,05 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten SMA Solar in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettoverlies van 36 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 23 cent over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -90,52.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,27 cent. SMA Solar's dividendrendement komt hiermee op 1,3 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 35 euro

Independent Research, M.M. Warburg & Co. en Macquarie Research gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van SMA Solar' nu rond de 722,45 miljoen euro. Het aandeel SMA Solar was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel SMA Solar 48 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 63 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 43 procent lager.

Historische koersen aandeel SMA Solar

financiele analyse smasolar

Het aandeel staat om 17.35 1,23 procent lager op 20,82 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.