Waardering Aalberts Industries stabiel

De waardering op de financiële markten voor het aandeel Aalberts Industries is vrij stabiel de afgelopen jaren. Momenteel bedraagt de forward P/E 12,51, dit komt dicht in de buurt van de gemiddelde koerswinstverhouding van de afgelopen jaren. Dit houdt in dat de beleggers in het aandeel stringent anticiperen op de ontwikkeling van de winst per aandeel. Ook het dividendrendement is vrij stabiel en ligt de laatste jaren rond de 2%. Het aandeel noteert op forse afstand van het gemiddelde koersdoel van 21,55 euro.

Over de eerste zes maanden dit jaar steeg de netto-omzet met 23% tot 859 miljoen euro. De EBITA steeg over deze periode met 21% naar 97 miljoen euro. De winst per aandeel steeg met 21% tot 63 eurocent. Bestuursvoorzitter Jan Aalberts sprak van een sterke solide autonome groei in de eerste zes maanden. De aandelenemissie was naar wens verlopen en de balansverhoudingen kunnen gecontinueerd worden aldus Jan Aalberts.

Op 23 april 2008 organiseert Aalberts Industries haar algemene vergadering van aandeelhouders. De resultaten over 2007 worden op 28 februari 2008 gepresenteerd. De presentaties van de resultaten over het tweede kwartaal en de halfjaarscijfers worden op 13 augustus 2008 gehouden.

Dit jaar behoort het aandeel tot de underperformers van het Damrak. Dit in tegenstelling tot de voorgaande jaren waarin het aandeel ieder jaar tot de outperformers behoorde. Over de periode 2004 tot 2006 steeg ieder jaar de winst per aandeel alsmede de aandelenkoers. Dit jaar nemen de beleggers een stap terug. Dit jaar werd 28 eurocent per aandeel aan dividend uitgekeerd. Op basis van de huidige koers impliceert dit een dividendrendement van 2,04%.