Stevig dividendrendement BE Semiconductor

Beleggers in het aandeel BE Semiconductor kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel BE Semiconductor tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. De consensus van het dividend ligt op 1,46 euro per aandeel. BE Semiconductor's dividendrendement komt hiermee op 8,3 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een nihile 0,5 procent.

Historische dividendrendementen BE Semiconductor

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 522,5 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2017 toen het concern 592,79 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2018

aandeel

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 130 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,64 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 10,73.

Laatste taxaties rond de 25 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van ING, Bryan Garnier en Kepler Capital Markets.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BE Semiconductor's beurswaarde 1,31 miljard euro. Het aandeel BE Semiconductor was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds december vorig jaar staat het aandeel BE Semiconductor 46 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 45 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 2060 procent hoger.

Historische beurskoersen BE Semiconductor

aandeel besemiconductor

Om 12.35 stond het aandeel 1,28 procent lager op 17,6 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.