Aandeel Infineon al jaren bij betere Duitse aandelen

Het aandeel Infineon leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een royale koerswinst van 1586 procent één van de meest winstgevende aandelen van Duitsland. Het doorsnee Duitse aandeel nam de afgelopen 10 jaar ruim 222 procent in waarde toe. Dialog Semiconductor, Cancom en Wirecard behoren ook tot de winnaars over de afgelopen 10 jaar.

Rendementen Infineon versus Duitse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Infineon over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel koerst vanaf 2012 op een winst van 122 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 3 procent.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 8,32 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 7,6 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Infineon in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,17 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,05 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,32 uit.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,3 cent. Infineon's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1,75 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een magere 0,5 procent.

Laatste taxaties rond de 23 euro

DZ Bank, Credit Suisse en Societe Generale gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Infineon's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 19,37 miljard . Het aandeel Infineon bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel Infineon 29 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 16 en de 26 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 1586 procent hoger.

Historische beurskoersen Infineon

financiele analyse infineon

Het aandeel sloot vrijdag op 17,14 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.