Aandeel MDxHealth behoorlijke underperformer laatste jaren

Met een 5-jaars koersverlies van 38 procent behoort het aandeel tot de het slechtste aandelen van de biotechnologiebedrijven. Het gemiddelde aandeel uit de sector leverde de afgelopen 5 jaar een winst op van 243 procent. Andere slecht presterende vakgenoten uit de sector zijn onder andere Akers Biosciences, Galena Biopharma en Alliqua BioMedical. Bij de sectorverliezers horen onder andere Akers Biosciences, Galena Biopharma en Alliqua BioMedical.

Rendementen MDxHealth versus biotechnologiesector

fundamenteel onderzoek

Buy & hold rendementen aandeel MDxHealth over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 72 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 38 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 5 procent.

Kerncijfers Europese biotechnologiesector

koersdata

De sector kost nu 4 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 2,28 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 staat de sector op ruim 243 procent winst en sinds 2007 op 432 procent winst.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 36,96 miljoen euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 40,51 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten MDxHealth in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 21 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van MDxHealth's resultaat per aandeel op een verlies van 45 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -4,04 uit.

De consensus van de analisten luidt dat MDxHealth geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,5 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 2 euro

Stifel, Beleggers Belangen en Beursexpres gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

MDxHealth's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 90,72 miljoen euro. Het aandeel MDxHealth was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel MDxHealth 43 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1 en de 4 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 72 procent lager.

Koershistorie MDxHealth van 2007 tot 2018

fundamenteel onderzoek mdxhealth

Het aandeel sloot vrijdag op 1,82 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.