Commerzbank stevige underperformer bij de Duitse aandelen

De afgelopen jaren leverde het aandeel Commerzbank de beleggers significante verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijk verlies van 84 procent één van de slechtste aandelen van Duitsland.

Rendementen Commerzbank versus Duitse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Commerzbank over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

. Het aandeel noteert sinds 2012 op een verlies van 46 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 26 procent.

Het doorsnee Duitse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 222 procent. Bij de verliezers in Duitsland over dezelfde periode zitten Deutsche Bank, Phoenix Solar en Heidelberger Druckmaschinen.

De omzet van Commerzbank over dit jaar komt uit op 8,81 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 9,91 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Commerzbank in beeld plus taxaties 2018

aandeel

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 917 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 72 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 8,53 te liggen.

Fors dividend Commerzbank

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,2 cent. Commerzbank's dividendrendement komt hiermee uit op 3,26 procent. Het doorsnee dividend van de banken ligt op een schamele 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 10 euro

RBC Capital Markets, Morgan Stanley en Goldman Sachs gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Commerzbank' momenteel circa 7,69 miljard euro. Het aandeel Commerzbank bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel Commerzbank 51 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 14 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 84 procent lager.

Historische beurskoersen Commerzbank

aandeel commerzbank

Het aandeel sloot vrijdag op 6,14 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.