Schlumberger in Amerikaanse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Schlumberger

Beleggers in het aandeel Schlumberger kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Schlumberger nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2 dollar verwacht. Schlumberger's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4,85 procent. Het doorsnee dividend van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een schamele 0,5 procent.

Dividendrendementen Schlumberger

Schlumberger komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 32,7 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 30,44 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Schlumberger in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 2,26 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,63 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 25,31 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Schlumberger' nu rond de 57,38 miljard dollar. Het aandeel Schlumberger bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Schlumberger 45 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 35 en de 80 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 3 procent hoger.

Het aandeel sloot woensdag op 41,25 dollar.

Historische koersen Schlumberger 2007-2018

koersdata schlumberger

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.