Waarom Biogen volgens Merrill Lynch een koopje is

Biogen heeft net als andere aandelen in de gezondheidssector tot nu toe in 2015 goed gepresteerd. De afgelopen maanden is de koers van het aandeel echter gedaald van zijn voorlopige hoogtepunt, maar de analisten van Merrill Lynch zien een aantal aanknopingspunten waarom Biogen op relatief korte termijn weer naar dit niveau zal terugkeren.

Merrill Lynch heeft zijn advies voor Biogen recent verhoogd van ‘neutral’ naar ‘buy’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 466 dollar.

De reden voor deze taxatieverhoging is volgens de Amerikaanse zakenbank dat zij een positief momentum zien voor de pijplijn en een stabilisatie van de Tecfidera verkopen. In de komende maanden zal Biogen de gegevens voor zijn Alzheimermedicijn Aducanumab publiceren (22 juli), terwijl halverwege 2015 de resultaten voor de fase 2 studie voor Neblastin (tegen neuropatische pijn) bekend worden.

Een andere mogelijke katalysator voor de koers is volgens Merrill Lynch daarbij de fase 3 studie voor het medicijn Tysabri (tegen multiple sclerose), waarvoor beleggers momenteel nog lage verwachtingen hebben dat over het positief uitvallen van de testresultaten.

Volgens Merrill Lynch is Aducanumab het medicijn waar vooral op gelet moet worden door beleggers. Biogen is zelf van mening dat de data een sterke trend zal laten zien of zelfs statistische significantie. De analisten rekenen erop dat het vertrouwen van beleggers zal groeien als het effect van Aducanumab wordt aangetoond.

Consensus Biogen

Meer analisten lijken zich aan te sluiten bij de positieve opinie van Merrill Lynch over het aandeel. Geen van de marktvorsers hanteert namelijk een negatief advies, terwijl er 2 houd- en 5 koopadviezen uitstaan.

Ook het gemiddeld koersdoel ligt in de buurt van dat van Merrill Lynch, dat op 469 dollar een verwacht rendement genereert van 19%. Het gerealiseerde rendement vanaf begin dit jaar bedraagt momenteel 18,3%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.