Aandeel Covestro aan kop qua Duitse dividendaandelen

Fors dividend Covestro

Beleggers in het aandeel Covestro kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Covestro nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,33 euro verwacht. Covestro's dividendrendement ligt dus op 4,55 procent. Het gemiddelde dividend van de chemiebedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Covestro

Maandag komt het Duitse Covestro met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 14,5 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 14,14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Covestro in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,86 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 9,62 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 5,32 te liggen.

Recentste taxaties rond de 49 euro

Kepler Capital Markets, DZ Bank en Bankhaus Lampe gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Covestro's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 10,37 miljard euro. Het aandeel Covestro was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Covestro 44 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 41 en de 96 euro.

Om 9.57 stond het aandeel 1,21 procent hoger op 51,2 euro.

Historische beurskoersen Covestro

aandeel covestro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.