Analisten:meer omzet OCI in het verschiet

Maandag zal het Nederlandse OCI haar prestaties over het afgelopen kwartaal bekend maken. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 3,13 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,25 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten OCI in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 48 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 20 cent verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 100,65.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,25 cent. OCI's dividendrendement komt neer op 1,24 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de constructiebedrijven ligt op een magere 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 30 euro

Exane BNP Paribas, Berenberg en Deutsche Bank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van OCI' momenteel circa 4,21 miljard euro. Het aandeel OCI was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel OCI 3 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 30 euro.

Om 10.08 staat het aandeel 2,63 procent hoger op 20,13 euro.

Historische koersen OCI afgelopen 10 jaar

koersgrafieken oci

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.