Analistenkorps rekent op omzetgroei OCI

Maandag presenteert OCI haar prestaties over het afgelopen kwartaal. Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Amsterdam volgens de analisten uit op 3.29 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 3.03 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten OCI in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettoverlies van 132 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 67 cent. De koers/winstverhouding komt hiermee op -26.91 te liggen.

Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de bouwmaterialensector ligt op een summiere 0.84 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 25 euro

Kepler Capital Markets, Morgan Stanley en ING gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 3.77 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel 11 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 19 euro.

Historische koersen OCI voorbije 10 jaar

koersdata oci

Klikt u hier voor dividend aandeel OCI. Om 11.10 koerst het aandeel 0.17 procent hoger op 18.03 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.