Aanzienlijk dividendrendement ABB

Fors dividend ABB

Beleggers in het aandeel ABB kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel ABB nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. De consensus van het dividend ligt op 0,82 cent per aandeel. Het dividendrendement van ABB ligt hiermee op 4,03 procent. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een summiere 0,5 procent.

Dividendrendementen ABB

Morgen presenteert het Zwitserse ABB haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van ABB over dit jaar komt uit op 36,74 miljard CHF. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 34,31 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten ABB in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 2,88 miljard CHF. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1,33 CHF over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 15,3.

Jongste koersdoelen rond de 21 CHF

UBS, Berenberg en Societe Generale gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

ABB's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 43,52 miljard . Het aandeel ABB was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel ABB 10 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 25 CHF. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 60 procent hoger.

Het aandeel staat om 17.30 0,59 procent hoger op 20,35 CHF.

Historische beurskoersen aandeel ABB

aandeel abb

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.