Analisten gaan taxaties DPA herzien

DPA Group maakte dinsdagmorgen bekend dat het voor de overname van zijn dochter nieuwe aandelen zal gaan uitgeven. De emissie is positief ontvangen door analisten en zij zullen dan ook hun taxaties gaan herzien. Aangezien relatief weinig analisten echter het aandeel volgen mogen er geen grote veranderingen verwacht worden voor het aandeel.

Door onze redactie

Nieuwe aandelen
DPA zal 5 miljoen nieuwe aandelen gaan uitgeven tegen 1,80 euro per stuk, wat neerkomt op 9 miljoen euro. Met de opbrengst wil het concern onder meer de overname van een resterend belang in dochterbedrijf DPA Supply Chain People te betalen. Het 49%-belang zal worden overgenomen voor circa 3,5 miljoen euro in contanten en aandelen.

Verder zal DPA de opbrengsten gebruiken om het restant van de in november 2009 verstrekte achtergestelde lening van 1 miljoen euro af telossen. Het restant van de opbrengst van de aandelenemissie ter waarde van 3 miljoen euro zal dienen voor de financiering van het werkkapitaal van DPA .

DPA meldt dat de emissie wordt gesteund door de grootaandeelhouders van de onderneming.

Substantiële verbetering
SNS Securities meldt in een reactie dat de uitgifte het risicoprofiel van DPA Group substantieel verbetert. Analist Frank van Wijk constateert dat de emissie aanzienlijk groter is dan waar op gerekend werd, maar dat deze mede zal worden aangewend voor het herfinancieren van een achtergestelde lening en het verwerven van het resterende belang in DPA Supply Chain People.

De analist hanteert momenteel een reduce-advies voor het aandeel met een koersdoel van 2 euro, maar zal naar aanleiding van de berichtgevingen wel zijn taxaties gaan herzien.

Koersdoelverlaging
Vorige maand nog verlaagde Analist Frank van Wijk van SNS Securities het koersdoel voor DPA van 2,20 euro naar 2 euro, waarbij het advies bleef gehandhaafd op reduce. De analist is van mening dat er te veel onzekerheden bestaan rond het aandeel om de huidige overwaardering ten opzichte van de sector te rechtvaardigen.

Daarnaast verwacht Van Wijk dat DPA geld nodig heeft, wat zal leiden tot verwatering van het aandelenkapitaal. De analist geeft de voorkeur aan sectorgenoten Brunel en TMC.

Slechts twee andere analisten volgen momenteel naast SNS Securities het aandeel DPA . Dit zijn beursexpres en Beleggers Belangen. Beide instanties hebben momenteel een houdadvies voor het aandeel uitstaan, waardoor de consensus voor het aandeel licht negatief is. Het enige koersdoel dat uitstaat voor het aandeel is afkomstig van SNS Securities en bedraagt 2 euro, waarmee de analisten anticiperen op een daling van de koers van het aandeel van maar liefst 27,80%.