Aandeelhouders DPA verkleinen belang

Woensdag werd bekend dat een aantal grootaandeelhouders hun belang in DPA hebben verkleind tot iets boven of onder de 10%. Dit is het gevolg van de aandelenemissie van het concern die vorige week vrijdag werd goedgekeurd tijdens de aandeelhoudersvergadering. Het duidt er wel op dat de huidige aandeelhouders niet lijken te springen om hun belang in het concern op hetzelfde peil te handhaven danwel te vergroten.

Door onze redactie

Verkleining belang
Woensdag werd bekend dat twee grootaandeelhouders van DPA hun belang in het concern hebben verkleind. Aviva , heeft het belang in DPA verkleind naar 10,82%. Het belang wordt gehouden via Delta Lloyd Levensverzekering en is ontstaan op 20 mei 2010. De vorige belangenmelding van Aviva in DPA dateert van 15 juni 2009. Destijds meldde het concern een belang van 16,60% in de detacheerder op basis van hetzelfde aantal aandelen. Aviva heeft momenteel 1.922.019 aandelen van DPA in handen.

Naast Aviva meldde ook Kempen Oranje Participaties dat zijn belang verkleind is tot 8,16%. De vorige belangenmelding van Kempen Oranje Participaties dateert van 1 januari 2010, toen op basis van hetzelfde aantal aandelen (1.450.000) een belang werd gemeld van 11,33%.

De verkleining van de belangen is een gevolg van de emissie die DPA heeft gedaan. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 20 mei jongstleden werd akkoord gegaan met een emissie van 5 miljoen gewone aandelen voor 1,80 euro per stuk. De meeste nieuwe aandelen (waarde 7 miljoen euro) werden onderhands geplaatst bij Project Holland Fonds, welke daarmee een nieuwe aandeelhouder is geworden. PHF heeft nu een belang van 21,89%, oftewel 3.888.888 aandelen DPA in handen.

Behoudend
Analisten blijven vooralsnog behoudend over het aandeel. Door het vertrek van CEO Roland van der Hoek per 1 juni 2010 en de aanstelling van de bestuurders Martin Delwel en Max Boodie is er veel verandering gaande in de top van DPA . Verder gaat het concern een nieuwe strategie opstellen, maar aangezien deze nog niet duidelijk is zijn analisten nog niet optimistisch over het aandeel.

Er zijn momenteel 3 analisten die het aandeel volgen, waarvan 2 een houdadvies hebben uitstaan en 1 een verkoopadvies. Het verkoopadvies is afkomstig van analist Frank van Wijk van SNS Securities, die tevens als enige een koersdoel heeft afgegeven voor het aandeel, namelijk 2 euro.