Aanzienlijk dividendrendement ABB

Fors dividend ABB

Beleggers in het aandeel ABB kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel ABB nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,82 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 4,01 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 0,5 procent.

Dividendrendementen ABB

Morgen zal het Zwitserse ABB haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. De omzet van ABB over dit jaar komt uit op 36,74 miljard CHF. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 34,31 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten ABB in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2,88 miljard CHF. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,33 CHF over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 15,38.

Laatste taxaties rond de 20 CHF

RBC Capital Markets, JP Morgan en UBS gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van ABB' nu rond de 43,76 miljard CHF. Het aandeel ABB was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel ABB 9 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 25 CHF. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 51 procent hoger.

Om 9.33 staat het aandeel 0,49 procent lager op 20,46 CHF.

Historische beurskoersen aandeel ABB

financiele analyse abb

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.