Add Value stapt in Flow Traders

De fondsbeheerders van Add Value (Burgers en Riersma) geven hier onder een korte update over hun deelnemingen in Flow Traders, TKH Group, Kendrion , Acomo , Hunter Douglas , Aalberts Industries, Brunel International, Neways Electronics International, en Brill .

Contrair

Lucas Bols bleek afgelopen maand goed bestand tegen de beursmalaise, maar Burgers en Wiersma wijten dat deels aan de beperkte free float. ASM International en Besi presteerden benedengemiddeld, maar de fondsbeheerders hebben hun positie daarin, evenals in Kendrion en Nedap , uitgebreid na de sterke koersdalingen van maandag 24 augustus jl.

Met de Flow mee

Add Value Fund heeft ook een belang genomen in Flow Traders, het handelshuis in exchange traded products. Flow Traders is internationaal marktleider in de facilitering van de snel groeiende handel in ETF ’s, waar een state-of-the-art automatisering en risk management systemen, een scherpe prijsstelling, aanzienlijke handelsvolumes en een stevige koersvolatiliteit tot aansprekende resultaten leiden.

Big Five gaat voor TKH

TKH Group maakte solide halfjaarcijfers bekend. De signalen dat de Big Five bandenfabrikanten zich gaan bekeren tot de VMI- technologie van TKH worden sterker. Het is niet uit te sluiten dat deze doorbraak vanaf 2016 tot een significante omzetgroei zal leiden. TKH denkt op autonome wijze verder te kunnen groeien en aast momenteel niet op grote acquisities. Gezien het sterke winstpotentieel in de komende jaren is de waardering van TKH naar de mening van de fondsbeheerders zodanig bescheiden, dat een toppositie van het aandeel TKH Group in de portefeuille alleszins gerechtvaardigd is.

Nieuwe groeistrategie Kendrion

Kendrion presenteerde licht tegenvallende cijfers. Er is een nieuwe groeistrategie uitgezet. Kendrion is actief in nichemarkten, waar een autonome groei de komende jaren van gemiddeld 8 à 9% op jaarbasis mogelijk is. Burgers en Wiersma blijven Kendrion onveranderd als een van de meest kansrijke deelnemingen beschouwen, die de komende drie jaar de opgaande trend op de S-curve succesvol moet kunnen afleggen.

Acomo overnameprooi

Mitsubishi heeft een 20%-belang genomen in Olam International, een handelshuis in agricommodities. Dit geeft Olam financiële ruimte voor overnames. Acomo zou wellicht een target kunnen zijn. .

Markten overdrijven enigszins

Beleggers vrezen dat de Chinese groeivertraging overslaat naar de wereldeconomie. Grondstofprijzen staan onder druk. Maar vooralsnog laten West-Europa en de VS solide groeicijfers zien. Volgens Wiersma en Burgers is er dan ook sprake van een enigszins overdreven koersreacties op de markten.