Nutreco hoog op kooplijsten

Van de aandelen genoteerd aan het Beursplein 5 heeft Nutreco de hoogste consensus. De analisten van de nationale en internationale zakenbanken hebben het aandeel Nutreco al geruime tijd hoog op de kooplijsten staan. Deze sterk positieve consensus komt goed tot uitdrukking in de performance van het aandeel; ten opzichte van haar sectorgenoten bleef Nutreco’s koers sterk liggen. Recent worden diverse koopadviezen herhaald ondanks de forse koersdalingen op de beurzen. De hogere koersstabiliteit van het aandeel ten opzichte van haar sectorgenoten komt goed tot uitdrukking in de marktwaardering van het aandeel: de afgelopen drie jaar ligt de koerswinstverhouding stabiel rond de 14.

Overname Nelson and Selons
Nutreco's dochteronderneming Skretting heeft op 18 januari de overname bekendgemaakt van Nelson and Sons, Inc., de producent van Silver Cup visvoer. De onderneming heeft twee fabrieken nabij Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah. De totale overnamesom bedraagt EUR 11 miljoen. Nelson and Sons is een familiebedrijf met 50 werknemers, dat in 1956 met de productie van visvoer begon. De onderneming produceert voor de zoetwatermarkt in het westen van de Verenigde Staten en heeft een substantieel marktaandeel in de Idaho Trout (forel) markt. Verder is het bedrijf actief in Canada en Mexico. De totale visvoerproductie bedraagt circa 30.000 ton per jaar. De omzet bedraagt ongeveer EUR 17 miljoen per jaar. De winstgevendheid is in lijn met die van de visvoeractiviteiten van Skretting.

"Silver Cup heeft overal in de Verenigde Staten, Canada en Mexico een zeer goede naam vanwege haar hoogwaardige speciaalvoeders," aldus Knut Nesse, Managing Director van Skretting. "Bovendien richt Silver Cup zich op andere gebieden en productniches dan Skretting, zodat deze overname een logische stap vormt in onze uitbreiding richting nieuwe markten voor visvoer voor aquacultuur".

Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen staat momenteel op 58,19 euro, dit is rond de 16 euro boven de huidige koers. De resultaten over 2007 worden op 14 februari 2008 gepresenteerd. De presentaties van de resultaten over het tweede kwartaal en de halfjaarscijfers worden op 31 juli 2008 gehouden.