Lagere taxaties voor Hugo Boss

Hugo Boss heeft het momenteel moeilijk, zo bleek uit de derdekwartaalcijfers die het recent naar buiten bracht. Ook al was dit niet echt een verrassing hebben analisten wel hun taxaties voor het aandeel neerwaarts bijgesteld, maar blijft de consensus en het verwacht opwaarts koerspotentieel stevig.

Hugo Boss zag over het derde kwartaal de omzet op jaarbasis stijgen met 4% tot 744 miljoen euro, maar dit was volledig te danken aan positieve wisselkoerseffecten. Het afgelopen kwartaal stonden de verkopen van het Hugo Boss vooral in de Verenigde Staten en China onder druk. Het nettoresultaat daalde over dezelfde periode met 23% tot 88,5 miljoen euro.

Desondanks blijft Hugo Boss positief voor heel 2015 en wordt er gerekend op wederom een jaar van groei. Dit moet mede gerealiseerd worden door de online kanalen, die over de eerste negen maanden van dit jaar de katalysator vormden voor de resultaten. De internetdivisie zag in deze periode de omzet op jaarbasis stijgen met 22%.

Beleggers waren echter teleurgesteld in de derdekwartaalcijfers, wat leidde tot een koersdaling van ruim 10%. Dit ondanks dat Hugo Boss halverwege oktober al zijn verwachtingen voor heel 2015 naar beneden toe bijstelde en toen eveneens een koersdreun moest verwerken.

Het bedrijf verwacht dat over heel 2015 de EBITDA zal stijgen met 3-5%, waar eerder werd gerekend op 5-7%. Verder zal de omzet op jaarbasis groeien met 3-5%.

Koersdoelverlagingen

Warburg Research heeft op 4 november zijn koersdoel voor Hugo Boss verlaagd met 10 euro tot 118 euro, maar het advies op ‘buy’ laten staan. Ondanks de lagere groeidoelstelling voor de EBITDA zal het bedrijf dit jaar een groei laten zien, aldus analist Jörg Frey. Daarbij beweegt het aandeel in dezelfde bandbreedte als concurrent Burberry, dat sterk beïnvloedt wordt door de economische vertraging in Azië en de Amerika’s.

Commerzbank heeft zijn koersdoel voor Hugo Boss op 4 november verlaagd van 110 euro naar 97 euro, waarbij het advies is gehandhaafd op ‘hold’. Analist Andreas Riemann schrijft in zijn rapport dat de resultaten in lijn lagen met de voorlopige cijfers die in oktober al werden gepubliceerd. Omdat de groeistrategie nog altijd hoge kosten veroorzaakt, verwacht Riemann dat de EBIT van Hugo Boss voorlopig zal blijven dalen.

Hauck & Aufhäuser Privatbankiers heeft zijn advies voor Hugo Boss op 4 november verlaagd van ‘hold’ naar ‘sell’, terwijl het koersdoel neerwaarts is bijgesteld van 95 euro tot 81 euro. Analist Christian Schwenkenbecher stelt dat de teruglopende bedrijfsdynamiek in het komende jaar zal drukken op de winstgevendheid van het modehuis. Mede daarom heeft hij zijn verwachtingen voor de EBIT in 2016 en 2017 verlaagd met respectievelijk 5,7% en 10,4%.

Consensus Hugo Boss

Uit de hiervoor genoemde taxatieverlagingen mag geconcludeerd worden dat het sentiment rondom Hugo Boss is verslechterd. De consensus is echter licht positief. Er staan momenteel 2 verkoopadviezen uit, tegenover 11 houd- en 13 koopadviezen.

Daarnaast zien analisten, mede als gevolg van de hevige koersdaling over de afgelopen weken, nog voldoende opwaarts potentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 113,17 euro levert dit een verwacht rendement op van 21,4%.

De koers-winstverhouding van Hugo Boss bedraagt momenteel 20,5, terwijl er een dividendrendement wordt geboden van 3,9%.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.