Aandeel Smiths Group aan kop qua Engelse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Smiths Group kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Smiths Group nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. De consensus van het dividend ligt op 46 GBp per aandeel. Smiths Group's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3,2 procent. Het gemiddelde dividend van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Historische dividendrendementen Smiths Group

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 3,37 miljard GBp. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 3,21 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Smiths Group in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 390 miljoen GBp. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 98 GBp over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 14,66 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 1655 GBp

Morgan Stanley, Barclays en RBC Capital Markets gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Smiths Group's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 568,3 miljard GBp. Het aandeel Smiths Group was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel Smiths Group 5 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1257 en de 1810 GBp. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 88 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Smiths Group

historische koersen smithsgroup

Om 11.37 staat het aandeel 0,28 procent hoger op 1437 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.