BE Semiconductor nu bij één de hoogste dividendrendementen in Nederland

Beleggers in het aandeel BE Semiconductor kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel BE Semiconductor tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,07 euro verwacht. BE Semiconductor's dividendrendement is dus 4,6 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een magere 0,5 procent.

Historische dividendrendementen BE Semiconductor

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 426,99 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 525,26 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 89 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,18 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 19,69.

Meest recente koersdoelen rond de 25 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Deutsche Bank, ING en Bryan Garnier

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BE Semiconductor's totale beurswaarde 1,73 miljard euro. Het aandeel BE Semiconductor was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel BE Semiconductor 42 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 45 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 2998 procent hoger.

Historische koersen aandeel BE Semiconductor

financiele analyse besemiconductor

Het aandeel staat om 9.33 3,42 procent lager op 23,24 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.