Aandeel Enagas aan kop qua Spaanse dividendaandelen

Fors dividend Enagas

Beleggers in het aandeel Enagas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Enagas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,61 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 6,45 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 2 procent.

Dividendrendementen Enagas

Enagas gaat komende maandag haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. De omzet van Enagas over dit jaar komt uit op 1,31 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 1,29 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Enagas in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 429 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,8 euro verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 13,88.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Enagas's beurswaarde 5,96 miljard euro. Het aandeel Enagas was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel Enagas 14 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 22 en de 27 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 105 procent hoger.

Om 11.32 stond het aandeel 0 procent lager op 24,98 euro.

Historische koersen Enagas afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses enagas

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.