Enagas bij hoogste dividendaandelen in Spanje

Beleggers in het aandeel Enagas kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Enagas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 1,68 euro per aandeel. Enagas's dividendrendement ligt dus op 8,78 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een summiere 0,26 procent.

Historische dividendrendementen Enagas

Enagas publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,14 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 1,15 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Enagas in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 448 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Enagas's resultaat per aandeel op een winst van 1,73 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 11,06.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Enagas' nu rond de 4,56 miljard euro. Het aandeel Enagas bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Enagas 1 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 15 en de 26 euro.

Historische koersen Enagas afgelopen 10 jaar

koersgrafieken enagas

Klikt u hier voor dividend aandeel Enagas. Het aandeel staat om 10.31 2,01 procent hoger op 19,13 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.