Aanzienlijk dividendrendement BP

Fors dividend BP

Beleggers in het aandeel BP kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel BP nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 41 GBp verwacht. BP's dividendrendement komt neer op 7,37 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2 procent.

Dividendrendementen BP

Morgen publiceert het Engelse BP haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 283,06 miljard GBp. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 298,76 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 11 miljard GBp. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 55 GBp over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10,11.

Laatste taxaties rond de 630 GBp

RBC Capital Markets, HSBC en Deutsche Bank gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

BP's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 11014,18 miljard . Het aandeel BP was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds april vorig jaar staat het aandeel BP 9 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 481 en de 604 GBp. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 14 procent hoger.

Het aandeel staat om 11.32 0,7 procent lager op 556,1 GBp.

Historische beurskoersen BP

historische koersen bp

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.