Swisscom in top Zwitserse dividendrendementen

Fors dividend Swisscom

Beleggers in het aandeel Swisscom kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Swisscom nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 22 CHF verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 4,63 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Swisscom

Morgen zal het Zwitserse Swisscom met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 11,49 miljard CHF. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen het concern 11,71 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Swisscom in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,49 miljard CHF. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 28,94 CHF over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 16,4.

Jongste koersdoelen rond de 14 CHF

Goldman Sachs, KBC Securities en Citigroup gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Swisscom's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 24,59 miljard CHF. Het aandeel Swisscom was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Swisscom 4 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 427 en de 494 CHF. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 59 procent hoger.

Het aandeel sloot dinsdag op 474,7 CHF.

Koershistorie Swisscom van 2007 tot 2018

aandelenanalyses swisscom

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.