BPost in top Belgische dividendaandelen

Fors dividend BPost

Beleggers in het aandeel BPost kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel BPost nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,87 cent. BPost's dividendrendement komt hiermee uit op 8,12 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport & logistieksector ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen BPost

De omzet van BPost over dit jaar komt uit op 3,82 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 3,77 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 218 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,14 euro over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 9,39 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 11 euro

De meest recente adviezen voor het transport-logistieke bedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Barclays en Morgan Stanley.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BPost's beurswaarde 2,14 miljard euro. Het aandeel BPost was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel BPost 31 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 18 euro.

Het aandeel sloot dinsdag op 10,71 euro.

Historische beurskoersen aandeel BPost

koersgrafieken bpost

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.