Aandeel Societe Generale aan kop qua Franse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Societe Generale kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Societe Generale nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,13 euro. Societe Generale's dividendrendement komt hiermee uit op 7,55 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een summiere 1 procent.

Historische dividendrendementen Societe Generale

Morgen gaat Societe Generale haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 24,78 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 39,82 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Societe Generale in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 3,37 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,04 euro verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 6,99 uit.

Laatste koersdoelen rond de 32 euro

De meest recente adviezen voor de bank zijn afkomstig van Deutsche Bank, Goldman Sachs en Credit Suisse.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Societe Generale's marktkapitalisatie 22,45 miljard euro. Het aandeel Societe Generale bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Societe Generale 34 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 24 en de 46 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 24 procent lager.

Historische koersen Societe Generale

aandeel societegenerale

Om 15.00 staat het aandeel 1,58 procent hoger op 28,22 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.