Consensus Ordina zeer positief

Ordina heeft vorig jaar een nettowinst van 30,4 miljoen euro behaald. Dit werd ondermeer bekend gemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2007 vorige week dinsdag (4 maart, red.). Dit is een stijging van meer dan 18 procent ten opzichte van 2006. De resultaten waren beter dan analisten hadden verwacht.

Omzet hoger dan verwacht
De omzet steeg met 27 procent tot 665,4 miljoen euro. De omzetgroei is mede te danken aan overnames; op eigen kracht kwam de omzettoename uit op 14 procent. De autonome omzetgroei bedroeg 14%. Het grootste deel van de omzetgroei was autonoom en werd in belangrijke mate gedreven door een aantal meerjarige contracten op het gebied van Application Outsourcing en Business Process Outsourcing (BPO). De EBITA (winst voor belastingen, rente en amortisatie) kwam in 2007 uit op EUR 62,1 miljoen. Dit is een stijging van 30% vergeleken met een jaar eerder.

De omzet kwam iets hoger uit dan de prognose die in augustus vorig jaar werd gedaan door Ordina . Destijds werd er door het concern uitgegaan dat de omzet uit zou komen op 660 miljoen euro. Voor het huidige jaar heeft Ordina zich ten doel gesteld een omzetgroei te realiseren van 10%. Het bedrijfsresultaat vóór afschrijvingen kwam uit op 62,1 miljoen euro.

Het concern vergrootte zijn marktaandeel van 8% naar 9,6%. De winst per aandeel kwam uit op 1,15 euro per aandeel, een stijging van 33%. Ordina stelt een dividend voor van 20 eurocent in contanten, wat exact hetzelfde is als in 2006.

Ordina aast op onderdelen Getronics
Vorig jaar was Ordina dicht bij een overname van Getronics PinkRoccade, maar was het uiteindelijk KPN dat het concern wist in te lijven. Ordina gaat nu opnieuw een poging wagen om de applicatiedivisies van Getronics PinkRoccade over te nemen, nu KPN deze onlangs in de etalage heeft gezet. De jaaromzet van deze divisie bedraagt ongeveer 400 miljoen euro. Ordina gaat zelf haar technische automatiseringsdivisie (Technical Automation, TA) in de verkoop doen.

Ordina positief gewaardeerd
Analisten zijn positief gestemd over Ordina na de bekendmaking van de resultaten over 2007. Met 11 koopkoopadviezen, 1 houd- en 1 verkoopadvies is de consensus voor het aandeel zeer positief. Naar aanleiding van de cijfers verhoogden de analisten van ABN Amro het advies naar kopen. Het gemiddeld koersdoel bedraagt op dit moment 15,75 euro. Dit betekent een opwaarts potentieel van meer dan 68%

Financiële data
  • 14 mei 2008 organiseert Ordina haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders.
  • De presentaties van de resultaten over het tweede kwartaal en de halfjaarscijfers worden op 19 augustus 2008 gehouden.