Aandeel BE Semiconductor afgelopen 10 jaar bij beste Nederlandse aandelen

Het aandeel BE Semiconductor leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een forse winst van 1782 procent één van de meest lucratieve aandelen van Nederland. Het doorsnee Nederlandse aandeel nam de afgelopen 10 jaar ruim 137 procent in waarde toe. ASML, Acomo en Coca-Cola European Partners behoren ook tot de winnaars over de afgelopen 10 jaar.

Rendementen BE Semiconductor versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel BE Semiconductor over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel staat vanaf 2012 op een winst van 250 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 10 procent.

De omzet van BE Semiconductor over dit jaar komt uit op 360,8 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 525,26 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2019

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 62 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 81 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende op 26,37 te liggen.

Fors dividend BE Semiconductor

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,77 cent. BE Semiconductor's dividendrendement komt hiermee op 3,6 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een schamele 0,5 procent.

Laatste taxaties rond de 23 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, Deutsche Bank en Bryan Garnier.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BE Semiconductor's beurswaarde 1,59 miljard euro. Het aandeel BE Semiconductor bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juni vorig jaar staat het aandeel BE Semiconductor 24 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 30 euro.

Historische koersen BE Semiconductor voorbije 10 jaar

koersdata besemiconductor

Om 10.44 stond het aandeel 3,98 procent lager op 21,36 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.