Opinies KBC ongewijzigd na acquisitie Istrobanka

Vorige week werd bekend gemaakt dat de Belgische bankverzekeraar KBC de Slowaakse bank Istrobanka over neemt voor een bedrag van 350 miljoen euro. Afgelopen donderdag (20 maart, red.) werd een akkoord bereikt met BAWAG P.S.K, de aandeelhouder van Istrobanka. Analisten brengen geen wijzigingen aan in hun eerder gedane adviezen.

Slowaakse groeimarkt
Met de acquisitie van Istrobanka versterkt KBC haar positie binnen Slowakije. Eerder al lijfde zij CSOB in. De combinatie Istrobanka en CSOB zal leiden tot het op drie na grootste bankbedrijf in Slowakije met een marktaandeel van ongeveer 10%. KBC verwacht dat de transactie, die nog goedgekeurd dient te worden door de Slowaakse centrale bank alsmede de antitrustcomissie, uiterlijk in de loop van het derde kwartaal van 2008 af te ronden.

In 2007 had Istrobanka een balanstotaal van ongeveer 1,22 miljard euro en bedroeg haar eigen vermogen 100,5 miljoen euro.

KBC is ervan overtuigd dat de macro-economische fundamentals van Slowakije sterk zullen blijven. Het Slowaakse bbp groeide in 2007 met 13,1% waarmee het alle verwachtingen overtrof. Voor 2008 alsook 2009 wordt een blijvende sterke groei verwacht. De groeivoet zal naar verwachting tot de hoogste van Centraal- en Oost-Europa behoren.

Opinies analisten ongewijzigd
Analisten hebben naar aanleiding van de overname geen wijzigingen aangebracht in hun advies. De analisten blijven positief over het aandeel wat zich vertaald in de consensus. Op dit moment zijn er 10 koopadviezen, 1 houdadvies en geen verkoopadviezen afgegeven. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 107,48 euro.

De analisten van Ageas noemen de acquisitie een mooie uitbreiding voor KBC . De analisten noemen Centraal- en Oost-Europa zelfs haar tweede thuisland. Zij handhaven mede daarom ook hun koopadvies voor KBC .

Analist.nl/Pro
Analist.nl biedt u sinds kort via Analist.nl/Pro nog meer informatie. Voor een uitgebreide analyse over KBC klikt u hier.