Kraft Heinz dit jaar beste Dow-aandeel

Het aandeel Kraft Heinz (de combinatie die sinds een paar jaar bestaat) is dit jaar het beste aandeel in de Dow-Jones Industrial Average Index . Dit jaar staat het aandeel ruim een kwart hoger en laat hiermee andere 'defensieve' aandelen zoals Caterpillar en 3M nipt achter zich.

De omzet van Kraft Heinz over dit jaar komt uit op 26,52 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 18,34 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Kraft Heinz in beeld plus taxaties 2016

Kraftheinz

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 3,96 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,21 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 27,96 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,28 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,54 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de voedingsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1,67 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 89 dollar

Kraft Heinz wordt door 1 analist gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 98 dollar. Dit is circa 9 procent meer dan de huidige beurskoers van 89,74 dollar.

Susquehanna, Sanford C. Bernstein & Co en BMO Capital Markets gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Kraft Heinz's marktkapitalisatie 108,94 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 89,74 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.