Nokia nu bij één de hoogste dividendrendementen in Finland

Fors dividend Nokia

Beleggers in het aandeel Nokia kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Nokia nu één van de hoogste dividendrendementen van de Finse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,2 cent. Nokia's dividendrendement komt dus op 4,42 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de mobiele telecommunicatie sector ligt op een aantrekkelijke 2 procent.

Dividendrendementen Nokia

Morgen zal het Finse Nokia haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 23,12 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 22,56 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nokia in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 1,32 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 24 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 18,88 te liggen.

Nokia's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 25,28 miljard . Het aandeel Nokia was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel Nokia 11 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 6 euro.

Om 10.47 koerst het aandeel 0,44 procent hoger op 4,53 euro.

Historische beurskoersen aandeel Nokia

fundamenteel onderzoek nokia

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.