Analisten gaan uit van superjaar voor Clorox

Morgen presenteert het Amerikaanse aandeel Clorox haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 5,97 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 5,76 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Clorox in beeld plus taxaties 2016

historical returns

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 701 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,33 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,65 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,23 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,68 procent. Het gemiddelde dividend van de chemiebedrijven ligt op een schamele 0,79 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Clorox 's marktkapitalisatie 15,53 miljard dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 120,73 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.