Bank of America outperformt Amerikaanse beurs

Het aandeel was het afgelopen jaar met een enorme winst van 86 procent één van de beste aandelen van Amerika. Het gemiddelde Amerikaanse aandeel won het afgelopen 1 jaar ruim 47,3 procent. Andere bovengemiddeld presterende aandelen uit de sector zijn o.a. BCP , Banque Profil de Gestion en Optimumbank Holdings. Ook over het afgelopen halfjaar staat het aandeel in de plus (+0,13 procent).

Performances Bank of America versus Amerikaanse beurs

Bankofamerica

Beleggers die het aandeel 10 jaar terug kochten staan echter nog op een zwaar verlies van maar liefst 46 procent. De recente outperformance is voor de beleggers dus maar een doekje voor het bloeden.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 88,24 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 83,7 miljard dollar bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 18,67 miljard dollar.

Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,73 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,1 uit.

Historische omzetten en taxatie Bank of America

historical returns

Laatste koersdoelen rond de 22 dollar

Het aandeel Bank of America wordt door 2 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 21,5 dollar. Dit is circa 4 procent minder dan de huidige beurskoers van 22,67 dollar.

Jefferies & Co., Oppenheimer & Co en Sandler O'Neill gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Om 16.16 staat het aandeel 0,62 procent hoger op 22,67 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.