Analisten gaan uit van superjaar voor Solvay

Morgen komt het Belgische bedrijf Solvay met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 11,4 miljard euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 10,08 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Solvay in beeld plus taxaties 2016

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 839 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 8,13 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,16 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3,24 euro verwacht. Solvay 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,81 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,38 procent.

Laatste koersdoelen rond de 116 euro

Het aandeel Solvay wordt door 18 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 106,83 euro. Dit is circa 7 procent minder dan de huidige koers van 115,1 euro.

ABN AMRO, JP Morgan en Kepler Capital Markets gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Solvay 's marktkapitalisatie momenteel 10,16 miljard euro.

Om 12.10 staat het aandeel 0,3 procent hoger op 115,1 euro.

Historische beurskoersen Solvay

fundamenteel onderzoek solvay

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.