RTL Group in top Belgische dividendaandelen

Fors dividend RTL Group

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel RTL Group nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

De consensus van het dividend ligt op 3,82 euro per aandeel. RTL Group's dividendrendement komt hiermee uit op 5,17 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de televisie- & radiobedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,36 procent.

Dividendrendementen RTL Group

De omzet van RTL Group over dit jaar komt uit op 6,22 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 6,24 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten RTL Group in beeld plus taxaties 2016

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 746 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,88 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15,14 uit.

Recentste taxaties rond de 79 euro

Het aandeel RTL Group wordt door 22 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 80,45 euro. Dit is circa 14 procent meer dan de huidige koers van 73,9 euro.

Nord Landesbank, UBS en Commerzbank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt RTL Group's marktkapitalisatie 11,35 miljard euro.

Om 9.00 staat het aandeel 0 procent lager op 73,9 euro.

Historische koersen RTL Group afgelopen 10 jaar

aandeel rtlgroup

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.