Air France KLM dit jaar beste NL aandeel

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 44,07 procent één van de betere aandelen in Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel staat dit jaar bijna 7 procent hoger. Over de afgelopen 3 maanden noteert het aandeel in de plus (+52,13 procent).

Rendementen Air France-KLM - Air France-KLM versus Nederlandse aandelen

fundmantele data airfrance-klm

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 66 procent. Beleggers die echter het aandeel in 2007 kochten staan nu op een verlies van 77 procent. De recente koerswinst is voor beleggers helaas dus maar een doekje voor het bloeden.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 25,08 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 24,85 miljard euro bedroeg. De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 396 miljoen euro.

Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,38 euro verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 5,4.

Historische omzetten en taxatie Air France-KLM - Air France-KLM

fundmantele data

Laatste analistentaxaties rond de 7 euro

Het aandeel Air France-KLM - Air France-KLM wordt door 10 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel (fair value) staat op 5,49 euro. Dit is zo'n 9 procent meer dan de huidige koers van 7,45 euro.

Barclays , Morgan Stanley en RBC Capital Markets gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Historische koersen Air France-KLM - Air France-KLM

fundmantele data airfrance-klm

Om 15.52 staat het aandeel 1,4 procent hoger op 7,45 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.