Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Lufthansa, beste Duitse megacap dit jaar

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 25 procent tot één van de betere aandelen van de Duitse beurs. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in het groen (+24 procent).

Rendementen Lufthansa versus luchtvaartsector

equity

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 46 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een verlies van 23 procent. De recente koerswinst is voor beleggers helaas dus maar een doekje voor het bloeden.

De omzet van Lufthansa over dit jaar komt uit op 32,82 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 31,66 miljard euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 1,03 miljard euro.

Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 2,14 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 7,14 te liggen.

Historische omzetten en taxatie Lufthansa

fundamenteel onderzoek

Laatste koersdoelen rond de 16 euro

Het aandeel Lufthansa wordt door 20 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel (fair value) staat op 5,81 euro. Dit is zo'n 23 procent minder dan de huidige koers van 15,29 euro. Barclays , Nord Landesbank en Independent Research gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Historische koersen Lufthansa

fundamenteel onderzoek lufthansaHet aandeel sloot vrijdag op 15,29 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.