Dialog Semiconductor ook dit jaar stevige outperformer in Duitsland

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 22 procent tot één van de beste aandelen van Duitsland. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in de plus (+14 procent).

Rendementen Dialog Semiconductor versus Duitse aandelen

historical prices

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 170 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een astronomische winst van 3.704 procent. Het aandeel is hiermee met afstand het beste aandeel van Duitsland over de afgelopen jaren. Dit nog zonder de dividenduitkeringen.

De omzet van Dialog Semiconductor over dit jaar komt uit op 1,39 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 1,2 miljard euro bedroeg. De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 205 miljoen euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,6 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,88 te liggen.

Historische omzetten en taxatie Dialog Semiconductor

beurskoers

Recente koersdoelen rond de 51 euro

Het aandeel Dialog Semiconductor wordt door 7 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 10,6 euro. Dit is circa 40 procent meer dan de huidige koers van 49,08 euro.

Deutsche Bank, Baader Bank en Credit Suisse gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Historische koersen Dialog Semiconductor voorbije 10 jaar

beurskoers dialogsemiconductorHet aandeel sloot vrijdag op 49,08 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.