Analisten verwachten over 2016 dalende omzet Sanoma, hoog dividendrendement

Fors dividend Sanoma

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Sanoma tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Finse beurs.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,27 cent. Sanoma 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,32 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de uitgeverijen ligt op een relatief royale 3,27 procent.

Dividendrendementen Sanoma

Morgen presenteert het Finse bedrijf Sanoma haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 1,53 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 1,72 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sanoma in beeld plus taxaties 2016

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 105 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 64 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 12,7.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Sanoma 's marktkapitalisatie momenteel 1,32 miljard euro.

Om 10.29 staat het aandeel 0,98 procent lager op 8,13 euro.

Historische beurskoersen Sanoma

koersdata sanoma

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.