Aandeel KPN aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend KPN

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel KPN nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 0,13 cent per aandeel. Het dividendrendement van KPN ligt hiermee op 4,66 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een relatief royale 3,27 procent.

Dividendrendementen KPN

Morgen komt het Nederlandse bedrijf KPN met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van KPN over dit jaar komt uit op 6,67 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 7,01 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 461 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 11 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 25,36 te liggen.

Jongste koersdoelen rond de 3 euro

De laatste 3 adviezen voor vaste lijn communicatie sector zijn afkomstig van JP Morgan, Morgan Stanley en Sanford C. Bernstein & Co

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KPN 's marktkapitalisatie nu 11,89 miljard euro.

Het aandeel staat om 10.34 0,21 procent lager op 2,79 euro.

Historische koersen KPN2007-2017

fundmantele data kpn

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.