Astrazeneca in top Engelse dividendaandelen

Fors dividend Astrazeneca

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Astrazeneca nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 273 GBp verwacht. Het dividendrendement van Astrazeneca ligt hiermee op 5,82 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een aantrekkelijke 3,27 procent.

Dividendrendementen Astrazeneca

Astrazeneca zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 21,47 miljard GBp. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 24,71 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 4,66 miljard GBp. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 368 GBp. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 12,74.

Recente koersdoelen rond de 4517 GBp

Credit Suisse , Jefferies & Co. en HSBC gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Astrazeneca's marktkapitalisatie 5926,21 miljard GBp.

Om 9.38 staat het aandeel 0 procent lager op 4688 GBp.

Historische koersen Astrazeneca

aandelenanalyse astrazeneca

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.