Aandeel ASM International dit jaar bij beste Nederlandse aandelen

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 31 procent tot één van de betere aandelen van Nederland. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel hoger (+6 procent). Het doorsnee Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 7 procent hoger.

Rendementen ASM International versus Nederlandse aandelen

historical prices

Buy & hold rendementen aandeel ASM International over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een royaal winst van 189 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 109 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Maandag komt het Nederlandse bedrijf ASM International met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 693,45 miljoen euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 669,62 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ASM International in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 199 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 3,3 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,9 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,82 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1,47 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,19 procent op.

Recentste taxaties rond de 5 euro

HSBC , ING en Jefferies & Co. gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ASM International's marktkapitalisatie 3,32 miljard euro.

Historische koersen ASM International voorbije 10 jaar

beurskoers asminternationalOm 10.35 staat het aandeel 0,04 procent hoger op 55,76 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.