Consensus Cofinimmo sterk op houden

De gemiddelde opinies voor het aandeel van het investeringsbedrijf Cofinimmo staan al geruime tijd op houden. De consenus is dat het aandeel nu op een koers van rond de 137 euro correct gewaardeerd is. Het gemiddelde koersdoel bedraagt 140,33, iets hoger dan huidige koers. Voor het aandeel staan 4 houdadviezen uit.

In de Belgische vastgoedsector staat het aandeel in het midden (gemeten naar de consensus). Hoog genoteerd staat Atenor met 3 koopadviezen. Op 31 juli 2007 prestenteert het bedrijf haar halfjaarscijfers. Recent heeft Inbev delen van haar vastgoedportefeuille Immobrew aan Cofinimmo verkocht.

Bron: www.cofinimmo.be, persbericht 6 juli 2007:

In lijn met haar beleid om kapitaal vrij te maken dat in niet-kernactiviteiten is geïnvesteerd, heeft InBev beslist delen van haar vastgoedactiva in België en Nederland te verkopen en zo meer te focussen op haar kernactiviteit als brouwer. De vastgoedportfolio wordt verkocht aan Cofinimmo, de grootste beursgenoteerde vastgoedinvesteringsmaatschappij in België. De structuur van de transactie verzekert dat InBev Belgium een belang van 10% zal aanhouden in Immobrew. Immobrew zal huurovereenkomsten (commercieel type) van 27 jaar (plus hernieuwingsmechanisme) met InBev aangaan voor een initiële huurprijs van 26,8 miljoen euro per jaar (CPI-geïndexeerd).

De activiteiten van InBev in cafés en bars vormen een traditie en een kracht en blijven een sleutelfactor voor het succes van de onderneming om een band te scheppen met haar consumenten. InBev blijft de toegewijde partner en leverancier voor de betrokken vestigingen in België en Nederland. De commerciële relatie tussen de caféhouders en InBev zal niet veranderen. Cofinimmo heeft zich ertoe verbonden verder te investeren in de eigendommen en het is de bedoeling van beide partijen om het aanhoudend succes van de vastgoedportfolio te verzekeren.

Stéfan Descheemaeker, InBev’s Zone President voor West-Europa, verklaarde: ‘Door middelen vrij te maken, kunnen we ons concentreren op de consumenten, via onze biermerken. Het horecasegment in België en Nederland blijft voor ons een belangrijke prioriteit, vermits het een van de voornaamste kanalen is om een band te scheppen met onze consument.

We zijn bijzonder blij dat we in dit belangrijke segment kunnen samenwerken met een partner als Cofinimmo, een leidinggevende Belgische vastgoedinvesteerder.’