Momenteel zeer fors dividend Halliburton

Beleggers in het aandeel Halliburton kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Halliburton nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,73 cent. Het dividendrendement van Halliburton ligt hiermee op 3,94 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een zeker aantrekkelijke 6 procent.

Historische dividendrendementen Halliburton

Halliburton publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 23,2 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2018 toen de omzet 24 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Halliburton in beeld plus taxaties 2019

aandeel

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 1,11 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1,26 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 14,69 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Halliburton's beurswaarde 16,16 miljard dollar. Het aandeel Halliburton was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Halliburton 50 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 39 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Halliburton

aandeel halliburton

Klikt u hier voor dividend aandeel Halliburton. Om 0.30 stond het aandeel 0 procent lager op 18,51 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.