Analisten noemen Lufthansa hoog gewaardeerd aandeel

Het gros van de analisten noemt het aandeel Lufthansa op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel zijn verdeeld uit: 7 keer verkoop, 10 keer houd en 7 keer koop. Het gemiddelde van de actuele koersdoelen voor het aandeel staat op 14,27 euro. Dit is zo'n 28 procent minder dan de huidige koers van 19,8 euro.

Exane BNP Paribas, RBC Capital Markets en Sanford C. Bernstein & Co gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Koersdoelen voor Lufthansa tamelijk geconcentreerd

koersdata

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 34,07 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 31,66 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Lufthansa in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 1,39 miljard euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 2,77 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7,15 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,56 cent. Lufthansa 's dividendrendement ligt dus op 2,83 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartbedrijven ligt op een magere 0,78 procent.

Laatste taxaties rond de 28 euro

Exane BNP Paribas, RBC Capital Markets en Sanford C. Bernstein & Co gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Lufthansa 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 9,2 miljard .

Historische koersen Lufthansa afgelopen 10 jaar

fundmantele data lufthansa

Het aandeel staat om 10.06 1,09 procent hoger op 19,8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.