Royal Dutch Shell dit jaar bij slechtste Nederlandse aandelen

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door het forse verlies van 10 procent tot één van de slechtste aandelen van Nederland. Het doorsnee Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 15 procent hoger. Overige aandelen uit de peergroup met fors negatieve rendementen zijn onder andere CGG Veritas , Trevi Fin Industriale en Bourbon. Bij de sectorwinnaars zitten onder andere Rubis, Motor Oil Hellas en OMV . Over de voorbije 3 maanden staat het aandeel in de min (-2 procent).

Rendementen Royal Dutch Royal Dutch Shell versus Nederlandse aandelen

fundamenteel onderzoek

Buy & hold rendementen aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een beperkt verlies van 21 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een verlies van 18 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

De omzet van Royal Dutch Royal Dutch Shell over dit jaar komt uit op 286,44 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 233,59 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 14,08 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,81 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 12,95 te liggen.

Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,84 euro. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement ligt dus op 7,85 procent. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 0,72 procent.

Recente koersdoelen rond de 28 euro

De laatste 3 adviezen voor het olie-&gasbedrijf zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, Exane BNP Paribas en ER Capital.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Royal Dutch Royal Dutch Shell 's marktkapitalisatie 92,96 miljard euro.

Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell voorbije 10 jaar

beurskoers royaldutchshell

Het aandeel staat om 16.41 1,11 procent lager op 23,44 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.