Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor MTU Aero Engines

Morgen publiceert het Duitse MTU Aero Engines haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van MTU Aero Engines over dit jaar komt uit op 5,16 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 4,73 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten MTU Aero Engines in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 372 miljoen euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 7,21 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 17,8 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,19 euro. Het dividendrendement van MTU Aero Engines ligt hiermee op 1,71 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een nihile 0,42 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 135 euro

Barclays , JP Morgan en Berenberg gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt MTU Aero Engines 's beurswaarde 6,56 miljard euro.

Om 10.19 staat het aandeel 0,35 procent lager op 128,35 euro.

Historische koersen MTU Aero Engines

financiele analyse mtuaeroengines

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.