Exxon Mobil met Chevron vergeleken

Binnen de Dow Jones Industrial Average zijn Chevron en Exxon Mobil de mega oliespelers. Exxon Mobil 's resultaten over het tweede kwartaal lagen iets onder de consensus maar desondanks liet het bedrijf wel een winstverdubbeling zien. Bij Exxon Mobil downstream was er zelfs een groei van 68 procent. De totale productie lag echter een procent onder de consensus. Exxon Mobil is fors aan het bezuinigen en veel analisten vermoeden dat dit al in het derde en vierde kwartaal dit jaar merkbaar zal zijn in de resultaten.

Vergeleken met Exxon Mobil deed het aandeel Chevron het vorige week een stuk beter. Haar resultaten over het tweede kwartaal waren boven de consensus en de productie groeide met dubbele cijfers. Vergeleken met Exxon Mobil heeft Chevron juist weinig moeite om aan de hogere vraag op de korte termijn te voldoen. Veel analisten geven dan ook, vooral op de kortere termijn, de voorkeur aan het aandeel Chevron.

Over dit jaar komt de omzet van Exxon Mobil volgens de analisten uit op 265,87 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 218,61 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 14,79 miljard dollar. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 3,48 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 22,87 te liggen.

Fors dividend Exxon Mobil

De consensus van het dividend ligt op 3,06 dollar per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,84 procent. Het gemiddelde dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 0,73 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 83 dollar

De meest recente adviezen voor het olie-&gasbedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Exane BNP Paribas en HSBC .

Exxon Mobil 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 330,82 miljard dollar.

Om 17.18 koerst het aandeel 0,38 procent hoger op 79,6 dollar.

Historische koersen Exxon Mobil voorbije 10 jaar

koersgrafieken exxonmobil

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.